Ofte stilte spørsmål

Fra tid til annen får vi forskjellige spørsmål fra folk som er interesserte i å prøve klatring. Her har vi samlet de vanligste med svar.

Kan alle komme å klatre?

Ja, alle kan komme å klatre, det er ikke noe begrensning på den som klatrer. Men den som sikrer (holder i tauet) må ha noe som heter Brattkort. Brattkort er et bevis på at innehaveren av dette kan sikre trygt.

Alle som kommer og vil klatre i Haugalandsveggen får klatret.

Vi holder Brattkortkurs, her er en oversikt over alle kursene vi har planlagt i nær fremtid.

Må jeg bestille time?

Du trenger ikke bestille time når du vil klatre. Bare kom innom i åpningstiden. Du kan da betale for en drop-in og klatre så lenge du orker og det er åpnet.

Må jeg være medlem for å klatre i Haugalandsveggen?

Det er ikke krav om medlemskap for å få klatret. Men om du er medlem i Haugaland Klatrelag gir det deg fordeler som billigere klatring, utstyr og mulighet til å være med på arrangementer i regi av klubben.

Må jeg ha Brattkort for å klatre?

Nei, det er kun den som sikrer som trenger Brattkortet.

Hvordan får jeg Brattkort?

Alle som vil ha Brattkortet må ta en test som viser at de kan sikre på en trygg måte. Testen kan du med en instruktør i Haugalandsveggen. Består du Brattkorttesten får du Brattkortet. Denne videoen viser hvordan en brattkorttest foregår.

Testen tar ca. 20 minutter og koster kr 100, dersom du ikke kan sikre kan du ta Brattkortkurset. På kurset lærer du det trenger om trygg sikring. Kurset er for alle også om du aldri har klatret før. Kurset går over to kvelder.

Ta kontakt med Haugalandsveggen dersom du er interessert i kurs.

Hva koster det å klatre?

For å klatre koster det kr 120 for en Drop-in voksen. Om du er junior koster det kr 90. Da kan du klatre så lenge du vil så lenge senteret er åpent. Om du ikke har eget klatreutstyr kan du leie dette. Vanligvis trenger du klatresko og klatresele. Begge deler koster kr 50 pr stk i leie. Så om du er voksen koster det til sammen kr 220 for klatring og leieutstyr.

Komplett prisoversikt finner du her.

Hvor ung/gammel må man være for å klatre?

Det er ikke noe nedre alder for hvem som kan klatre. Erfaringsmessig får alle barn til å klatre. Vi har utleieutstyr til de minste også.

Det er heller ikke noe øvre alder for å klatre i Haugalandsveggen. Klatring fungerer godt og er gøy for alle aldere.