Om Haugalandsveggen

Haugalandsveggen – regionens flotteste klatresenter!

For å møte ulike behov, er klatrehallen altså delt inn i ulike soner:

Hovedveggen er hele 15 meter høy. Den har varierende bratthet og er på det bratteste 60 grader overhengende. Rutene i hovedveggen kan betegnes som ganske vanskelige.

I tilknytning til hovedveggen ligger Mosjonistveggen. Deler av veggen er vertikal, mens andre partier er noe overhengende. Denne veggen passer utmerket for alle som klatrer på moderat nivå, og du vil her finne relativt enkle og middels vanskelig ruter.

På Mesaninen i andre etasje finner du nybegynnerveggen, som er 10 meter høy. Her er det skrudd ruter som er spesielt tiltenkt nybegynnere og bar. Denne er vertikal til svakt overhengende. Veggen egner seg godt både for barn og for dem som ikke har klatret så mye tidligere. Veggen brukes jevnlig til kursvirksomhet. Det vil henge topptau på noen av rutene, men man kan også lede om man har eget tau. I tillegg er det en Autobelay som man kan bruke uten å ha Brattkors eller noen som sikrer. På mesaninen har vi også et eget treningsområde hvor vi har et meget bra utvalg av klatrerelatert treningsutstyr.

Mesaninen består også av et eget område for barnebuldring. Dette området består av en liten vegg og to frittstående buldresopper. Arealet er på ca 30m² og har en høyde på 3 meter. Buldresoppene er tilpasset barn, og har moderat vanskelighetsgrad.

Buldreveggen ligger i første etasje. Veggen er bratt og variert, med en høyde på 4,5 meter og et totalt klatreareal på 120 m². I tilknytning til buldringen finnes også en frittstående buldresopp. Buldreveggen vil til enhver tid ha definerte buldreruter med ulike vanskelighetsgrader.

Haugalandsveggen er et av de aller beste innendørs klatresentrene i hele Norge. Klatreveggene er bygget av Tjelmeland Friksjon, og tilfredsstiller kravene til både nasjonale og internasjonale konkurranser. Haugalandsveggen eies av Haugaland Klatrelag og Haugesund Turistforening og driftes av Haugaland Klatrelag.